Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie
Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 5:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Analiza i ocena jakości żywności | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 20 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 27 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chłodnictwo i przechowalnictwo | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 12 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 27 | |||
Podstawy biotechnologii | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 13 | |||
Surowce rzeźne | egzamin | 5,0 | projekty | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 18 | |||
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 18 | |||
Technologia produktów zbożowych | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 | |||
projekty | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 3 |