Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Nasiennictwoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,02,030
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,020
laboratoriapraktyczne1,00,310
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegozaliczenie15,0praca dyplomowaaudytoryjne15,00,00
Seminarium inżynierskiezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,310
Technologia upraw maszynowychzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,00,515

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metody produkcji poprawiające jakość owocówzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,557
wykładyaudytoryjne2,52,5357
Uprawa roślin sadowniczych pod osłonamizaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,5107
wykładyaudytoryjne1,51,5207

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Niestandardowa uprawa roślin sadowniczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0157
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0157
Proekologiczna i bezglebowa uprawa roślin sadowniczychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0407

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0107
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0107

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0107
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0107
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0107