Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana (S2)
Efekty kształcenia:
KOD | Umiejętności |
---|---|
MS_2A_U01 | Posiada umiejętność wykorzystywania potrzebnych informacji pochodzących z różnych źródeł w języku polskim i języku angielskim. Potrafi dokonać ich interpretacji, a także wyciągać wnioski oraz formułować i uzasadniać opinie |
MS_2A_U02 | Potrafi opracować dokumentację dotyczącą realizacji zadania analitycznego i przygotować tekst zawierający omówienie wyników realizacji tego zadania oraz przedstawić je w formie werbalnej (prezentacji) w języku polskim i angielskim |
MS_2A_U03 | Ma umiejętność samokształcenia się m.in. w celu podnoszenia kompetencji zawodowych |
MS_2A_U04 | Potrafi dobrać właściwe procedury i metody analityczne. Potrafi wykorzystać w praktyce podstawowe i specjalistyczne techniki i narzędzia badawcze właściwe dla mikrobiologii stosowanej i dziedzin pokrewnych. |
MS_2A_U05 | Potrafi różnicować organizmy patogenne i korzystne dla człowieka oraz zwierząt i określić ich rolę w środowisku. |
MS_2A_U06 | Ma zdolność samodzielnego planowania własnej kariery |
MS_2A_U07 | Posiada umiejętność wprowadzenia odpowiednich systemów zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznych. Umie przeprowadzić analizy statystyczne wykorzystane w naukach przyrodniczych |
MS_2A_U08 | Posiada umiejętności pracy z materiałem genetycznym. Potrafi ocenić efekty pozytywne i negatywne modyfikacji genetycznych |