Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana (S2)
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Szkolenie bhp | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Antybiotyki i lekooporność | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,5 | 15 | |||
Biologia zakażeń | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | |||
Genomika | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Specjalistyczne techniki mikroskopowe | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 |
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |