Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana (S2)

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Antybiotyki i lekoopornośćegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,515
laboratoriapraktyczne2,00,515
Biologia zakażeńegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,030
Genomikaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,030
Specjalistyczne techniki mikroskopowezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,01,030
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0301
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0152
2 Język obcy (niemiecki)egzamin2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0301
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0152

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Przedmiot humanistyczno - społecznyzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0301

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biorafinacje i biomembranyzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0151
laboratoriapraktyczne2,01,0301
2 Mikroalgi i ich wykorzystanie w biotechnologiizaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0151
laboratoriapraktyczne2,01,0301

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościzaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne4,01,0301
2 Zagrożenia mikrobiologiczne w żywnościzaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne4,01,0301