Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 5:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Opakowania do żywności i systemy pakujące | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 13 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 13 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Podstawy żywienia człowieka | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 43 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 35 | |||
Technologia gastronomiczna | zaliczenie | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 1,0 | 48 | |||
Technologia produktów zbożowych | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 48 | |||
Technologia roślinna | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 48 |