Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni)zaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,06

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biologia rybzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Fizjologia rybegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Hydrobiologiaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,01,026
Porty i statki rybackiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych)egzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,039
wykładyaudytoryjne2,01,039
Zabezpieczenie surowców rybnychegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,01,026

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiczny monitoring środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134