Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Bezpieczeństwo i ergonomia pracy w laboratoriumzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,45

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Etyczne, prawne i ekonomiczne aspekty biotechnologiizaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,00,318
Planowanie i analiza eksperymentuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,58
projektypraktyczne1,00,47

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia w hodowli zwierzątzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,05
Biotechnologia w produkcji biopolimerówzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,08
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,07
Biotechnologia w przemyśle spożywczymzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,08
laboratoriapraktyczne1,01,05
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,05
Biotechnologia w rozrodzie zwierzątzaliczenie4,0laboratoriaaudytoryjne1,00,510
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,55
wykładyaudytoryjne2,01,08
Hodowle tkankowe i komórkowe zwierzątegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,57
wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne1,00,58
Metody biologiczne w likwidacji skażeń środowiskaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,70,48
laboratoriapraktyczne1,30,35
Podstawy projektowania i rozwoju linii biotechnologicznych (w tym grafika inżynierska)zaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010
wykładyaudytoryjne2,01,010

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Endo- i egzogenne antyoksydanty w żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,671
wykładyaudytoryjne1,00,681
2 Enzymatyczna modyfikacja żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,671
wykładyaudytoryjne1,00,681
3 Enzymes in food product modificationzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,571
wykładyaudytoryjne1,00,581
4 Mikroorganizmy w produkcji żywności prozdrowotnej i ekologicznejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,671
wykładyaudytoryjne1,00,681