Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności
Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Ochrona własności przemysłowej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 5 |
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Bioinformatyka | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 1,3 | 0,3 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 2,7 | 0,2 | 15 | |||
Podstawy współczesnej mikroskopii | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 10 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Biologiczne metody oceny stanu środowiska | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 8 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 7 | |||
Konsekwencje genetycznej modyfikacji czynności organizmu | zaliczenie | 3,0 | konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 0,4 | 13 |
Metody inżynierii genetycznej zwierząt | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 8 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 7 |
Przedmioty innego typu (8)
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka specjalizacyjna | zaliczenie | 8,0 | praktyki | praktyczne | 8,0 | 8,0 | 6 |