Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Rolnictwo w warunkach zrównoważonego rozwoju
Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Agroturystyka z elementami agrobiznesu | zaliczenie | 6,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 4,0 | 0,8 | 25 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 10 | 2 | |||
Egzamin końcowy | egzamin | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,2 | 1 | 2 |
Ekonomika rolnictwa na tle rozwoju obszarów wiejskich | zaliczenie | 6,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 4,0 | 0,8 | 25 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 10 | 1 | |||
Marketing artykułów rolnych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 5 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 10 | 1 | |||
Nowe trendy w produkcji zwierzęcej | zaliczenie | 18,0 | wykłady | audytoryjne | 4,0 | 0,8 | 25 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 5,0 | 0,8 | 25 | 1 | |||
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 5,0 | 1,0 | 35 | 2 | |||
wykłady | audytoryjne | 4,0 | 0,7 | 20 | 2 | |||
Produkcja żywności tradycyjnej i modyfikowanej genetycznie | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 5 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 10 | 1 | |||
Rolnictwo ekologiczne | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 5 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 10 | 2 | |||
Zagospodarowanie przestrzeni rolniczej w świetle programów rolno-środowiskowych | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 10 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 10 | 2 |