Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S1)
Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Bezpieczeństwo i higiena pracy | przedmiot wspólny | ||
Ekonomia | przedmiot wspólny | ||
Estetyka | przedmiot wspólny | 3 / 2 | |
Filozofia | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
Historia sztuki | przedmiot wspólny | 3 / 1 | |
Język angielski | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
Ochrona własności intelektualnej | przedmiot wspólny | ||
Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
Podstawy zarządzania | przedmiot wspólny | ||
Socjologia | przedmiot wspólny | 1 / 2 | |
Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | ||
Biochemia | przedmiot wspólny | ||
Botanika 1 | przedmiot wspólny | ||
Botanika 2 | przedmiot wspólny | ||
Chemia | przedmiot wspólny | ||
Fizjologia roślin | przedmiot wspólny | ||
Fizyka | przedmiot wspólny | ||
Genetyka | przedmiot wspólny | ||
Grafika inżynierska | przedmiot wspólny | ||
Matematyka | przedmiot wspólny | ||
Meteorologia i klimatologia | przedmiot wspólny | ||
Mikrobiologia | przedmiot wspólny | ||
Podstawy ekologii | przedmiot wspólny | ||
Statystyka matematyczna | przedmiot wspólny | ||
Dendrologia | przedmiot wspólny | ||
Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczych | przedmiot wspólny | 4 / 2 | |
Entomologia | przedmiot wspólny | ||
Fitopatologia | przedmiot wspólny | ||
Geologia i gleboznawstwo | przedmiot wspólny | ||
Historia wina i enoturystyka | przedmiot wspólny | 7 / 1 | |
Hodowla roślin | przedmiot wspólny | ||
Hortiterapia | przedmiot wspólny | 10 / 1 | |
Inżynieria ogrodnicza | przedmiot wspólny | ||
Melioracje wodne i nawadnianie | przedmiot wspólny | ||
Metody produkcji poprawiające jakość owoców | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 14 / 1 |
Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczne | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 12 / 2 |
Nasiennictwo | przedmiot wspólny | ||
Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 15 / 2 |
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 15 / 2 |
Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywności | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 15 / 1 |
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwo | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 15 / 1 |
Pielęgnacja drzew i krzewów w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 9 / 2 | |
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleni | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 11 / 1 |
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzach | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 11 / 1 |
Podstawy ekologicznej uprawy grzybów | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 13 / 1 |
Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziół | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 13 / 1 |
Podstawy enologii | przedmiot wspólny | 7 / 2 | |
Podstawy produkcji ogrodniczej | przedmiot wspólny | ||
Podstawy produkcji roślinnej | przedmiot wspólny | ||
Projektowanie upraw warzywnych | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 13 / 2 |
Projektowanie upraw zielarskich | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 13 / 2 |
Przechowywanie produktów ogrodniczych | przedmiot wspólny | ||
Przetwórstwo owoców | przedmiot wspólny | 5 / 1 | |
Przetwórstwo warzyw | przedmiot wspólny | 5 / 2 | |
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowego | przedmiot wspólny | ||
Przyspieszona uprawa warzyw | przedmiot wspólny | 6 / 2 | |
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitro | przedmiot wspólny | ||
Rośliny lecznicze w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 6 / 1 | |
Rośliny ogrodnicze w gospodarstwie agroturystycznym | przedmiot wspólny | 10 / 2 | |
Rośliny ozdobne | przedmiot wspólny | ||
Rośliny ozdobne w ogrodach świata | przedmiot wspólny | 8 / 1 | |
Rośliny ozdobne w życiu człowieka | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 11 / 2 |
Sadownictwo | przedmiot wspólny | ||
Sadownictwo proekologiczne | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 14 / 2 |
Seminarium inżynierskie | przedmiot wspólny | ||
Szkółkarstwo | przedmiot wspólny | ||
Technologia upraw maszynowych | przedmiot wspólny | ||
Terapia ogrodnicza | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 11 / 2 |
Tereny zieleni - historia i projektowanie | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 12 / 1 |
Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejsca | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 12 / 1 |
Uprawa winorośli | przedmiot wspólny | ||
Warzywnictwo | przedmiot wspólny | ||
Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 12 / 2 |
Zagospodarowanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | 9 / 1 | |
Zagrożenia w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 14 / 1 |
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnych | przedmiot wspólny | ||
Zajęcia praktyczne z sadownictwa | przedmiot wspólny | ||
Zajęcia praktyczne z warzywnictwa | przedmiot wspólny | ||
Zasady kompozycji i dekorowania wnętrz | przedmiot wspólny | 8 / 2 | |
Zielarstwo | przedmiot wspólny | ||
Światowe trendy w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 14 / 2 |
Żywienie roślin | przedmiot wspólny | 4 / 1 | |
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynku | przedmiot wspólny | ||
Podstawy informacji naukowej | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracy | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny | ||
Praktyka zawodowa | przedmiot wspólny |
Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Bezpieczeństwo i higiena pracy | przedmiot wspólny | ||
Ekonomia | przedmiot wspólny | ||
Estetyka | przedmiot wspólny | 3 / 2 | |
Filozofia | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
Historia sztuki | przedmiot wspólny | 3 / 1 | |
Język angielski | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
Ochrona własności intelektualnej | przedmiot wspólny | ||
Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
Podstawy zarządzania | przedmiot wspólny | ||
Socjologia | przedmiot wspólny | 1 / 2 | |
Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | ||
Biochemia | przedmiot wspólny | ||
Botanika 1 | przedmiot wspólny | ||
Botanika 2 | przedmiot wspólny | ||
Chemia | przedmiot wspólny | ||
Fizjologia roślin | przedmiot wspólny | ||
Fizyka | przedmiot wspólny | ||
Genetyka | przedmiot wspólny | ||
Grafika inżynierska | przedmiot wspólny | ||
Matematyka | przedmiot wspólny | ||
Meteorologia i klimatologia | przedmiot wspólny | ||
Mikrobiologia | przedmiot wspólny | ||
Podstawy ekologii | przedmiot wspólny | ||
Statystyka matematyczna | przedmiot wspólny | ||
Dendrologia | przedmiot wspólny | ||
Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczych | przedmiot wspólny | 4 / 2 | |
Entomologia | przedmiot wspólny | ||
Fitopatologia | przedmiot wspólny | ||
Geologia i gleboznawstwo | przedmiot wspólny | ||
Historia wina i enoturystyka | przedmiot wspólny | 7 / 1 | |
Hodowla roślin | przedmiot wspólny | ||
Hortiterapia | przedmiot wspólny | 10 / 1 | |
Inżynieria ogrodnicza | przedmiot wspólny | ||
Melioracje wodne i nawadnianie | przedmiot wspólny | ||
Metody produkcji poprawiające jakość owoców | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 14 / 1 |
Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczne | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 12 / 2 |
Nasiennictwo | przedmiot wspólny | ||
Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 15 / 2 |
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 15 / 2 |
Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywności | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 15 / 1 |
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwo | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 15 / 1 |
Pielęgnacja drzew i krzewów w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 9 / 2 | |
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleni | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 11 / 1 |
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzach | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 11 / 1 |
Podstawy ekologicznej uprawy grzybów | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 13 / 1 |
Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziół | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 13 / 1 |
Podstawy enologii | przedmiot wspólny | 7 / 2 | |
Podstawy produkcji ogrodniczej | przedmiot wspólny | ||
Podstawy produkcji roślinnej | przedmiot wspólny | ||
Projektowanie upraw warzywnych | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 13 / 2 |
Projektowanie upraw zielarskich | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 13 / 2 |
Przechowywanie produktów ogrodniczych | przedmiot wspólny | ||
Przetwórstwo owoców | przedmiot wspólny | 5 / 1 | |
Przetwórstwo warzyw | przedmiot wspólny | 5 / 2 | |
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowego | przedmiot wspólny | ||
Przyspieszona uprawa warzyw | przedmiot wspólny | 6 / 2 | |
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitro | przedmiot wspólny | ||
Rośliny lecznicze w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 6 / 1 | |
Rośliny ogrodnicze w gospodarstwie agroturystycznym | przedmiot wspólny | 10 / 2 | |
Rośliny ozdobne | przedmiot wspólny | ||
Rośliny ozdobne w ogrodach świata | przedmiot wspólny | 8 / 1 | |
Rośliny ozdobne w życiu człowieka | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 11 / 2 |
Sadownictwo | przedmiot wspólny | ||
Sadownictwo proekologiczne | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 14 / 2 |
Seminarium inżynierskie | przedmiot wspólny | ||
Szkółkarstwo | przedmiot wspólny | ||
Technologia upraw maszynowych | przedmiot wspólny | ||
Terapia ogrodnicza | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 11 / 2 |
Tereny zieleni - historia i projektowanie | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 12 / 1 |
Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejsca | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 12 / 1 |
Uprawa winorośli | przedmiot wspólny | ||
Warzywnictwo | przedmiot wspólny | ||
Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 12 / 2 |
Zagospodarowanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | 9 / 1 | |
Zagrożenia w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 14 / 1 |
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnych | przedmiot wspólny | ||
Zajęcia praktyczne z sadownictwa | przedmiot wspólny | ||
Zajęcia praktyczne z warzywnictwa | przedmiot wspólny | ||
Zasady kompozycji i dekorowania wnętrz | przedmiot wspólny | 8 / 2 | |
Zielarstwo | przedmiot wspólny | ||
Światowe trendy w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 14 / 2 |
Żywienie roślin | przedmiot wspólny | 4 / 1 | |
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynku | przedmiot wspólny | ||
Podstawy informacji naukowej | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracy | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny | ||
Praktyka zawodowa | przedmiot wspólny |
Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Metody produkcji owoców wysokiej jakości
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Metody produkcji poprawiające jakość owoców | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 14 / 1 |
Zagrożenia w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 14 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Zarządzanie terenami zieleni
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczne | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 12 / 2 |
Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 12 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 15 / 2 |
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 15 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Opakowania żywności
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywności | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 15 / 1 |
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwo | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 15 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleni | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 11 / 1 |
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzach | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 11 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Podstawy ekologicznej uprawy grzybów | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 13 / 1 |
Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziół | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 13 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Projektowanie upraw warzywnych | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 13 / 2 |
Projektowanie upraw zielarskich | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 13 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Rośliny ozdobne w życiu człowieka
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Rośliny ozdobne w życiu człowieka | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 11 / 2 |
Terapia ogrodnicza | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 11 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Nowe trendy w produkcji sadowniczej
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Sadownictwo proekologiczne | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 14 / 2 |
Światowe trendy w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 14 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Tereny zieleni - historia i pielęgnacja
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Tereny zieleni - historia i projektowanie | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 12 / 1 |
Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejsca | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 12 / 1 |
Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Estetyka | przedmiot wspólny | 3 / 2 | |
Historia sztuki | przedmiot wspólny | 3 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Filozofia | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
Socjologia | przedmiot wspólny | 1 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Język angielski | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | 2 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczych | przedmiot wspólny | 4 / 2 | |
Żywienie roślin | przedmiot wspólny | 4 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Historia wina i enoturystyka | przedmiot wspólny | 7 / 1 | |
Podstawy enologii | przedmiot wspólny | 7 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Hortiterapia | przedmiot wspólny | 10 / 1 | |
Rośliny ogrodnicze w gospodarstwie agroturystycznym | przedmiot wspólny | 10 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Metody produkcji poprawiające jakość owoców | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 14 / 1 |
Zagrożenia w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Metody produkcji owoców wysokiej jakości | 14 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczne | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 12 / 2 |
Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | Zarządzanie terenami zieleni | 12 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 15 / 2 |
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowych | przedmiot wspólny | Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych | 15 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywności | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 15 / 1 |
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwo | przedmiot wspólny | Opakowania żywności | 15 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Pielęgnacja drzew i krzewów w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 9 / 2 | |
Zagospodarowanie terenów zieleni | przedmiot wspólny | 9 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleni | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 11 / 1 |
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzach | przedmiot wspólny | Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych | 11 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Podstawy ekologicznej uprawy grzybów | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 13 / 1 |
Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziół | przedmiot wspólny | Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów | 13 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Projektowanie upraw warzywnych | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 13 / 2 |
Projektowanie upraw zielarskich | przedmiot wspólny | Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich | 13 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Przetwórstwo owoców | przedmiot wspólny | 5 / 1 | |
Przetwórstwo warzyw | przedmiot wspólny | 5 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Przyspieszona uprawa warzyw | przedmiot wspólny | 6 / 2 | |
Rośliny lecznicze w terenach zieleni | przedmiot wspólny | 6 / 1 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Rośliny ozdobne w ogrodach świata | przedmiot wspólny | 8 / 1 | |
Zasady kompozycji i dekorowania wnętrz | przedmiot wspólny | 8 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Rośliny ozdobne w życiu człowieka | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 11 / 2 |
Terapia ogrodnicza | przedmiot wspólny | Rośliny ozdobne w życiu człowieka | 11 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Sadownictwo proekologiczne | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 14 / 2 |
Światowe trendy w produkcji sadowniczej | przedmiot wspólny | Nowe trendy w produkcji sadowniczej | 14 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Tereny zieleni - historia i projektowanie | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 12 / 1 |
Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejsca | przedmiot wspólny | Tereny zieleni - historia i pielęgnacja | 12 / 1 |