Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,815

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy żywienia człowiekaegzamin6,0wykładyaudytoryjne4,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,530
Technologia gastronomicznazaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045
Technologia roślinnaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045
Technologia rybnaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5155
laboratoriapraktyczne1,00,8155
2 Projektowanie nowych produktów mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8155
wykładyaudytoryjne1,00,5155
3 Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalnazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5155
laboratoriapraktyczne1,00,8155
4 Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8155
wykładyaudytoryjne1,00,5155