Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Człowiek w procesie pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,410
Ekonomia z elementami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,330
Technologia informacyjnazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne2,01,330
Wychowanie fizycznezaliczenie0,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,00,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin7,0wykładyaudytoryjne4,01,030
laboratoriapraktyczne3,01,530
Fizyka z elementami biofizykiegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,330
wykładyaudytoryjne2,00,515

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Mikrobiologia ogólnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne3,02,045
Ogólna technologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,815
wykładyaudytoryjne1,00,515
Reologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,815
wykładyaudytoryjne1,00,515

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etykazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
2 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,8452
3 Psychologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,5452
4 Socjologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,5452

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza instrumentalna związków toksycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8152
wykładyaudytoryjne1,00,5152
2 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8152
wykładyaudytoryjne1,00,5152
3 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8152
wykładyaudytoryjne1,00,5152