Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego
Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 5:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ekologia i ochrona środowiska | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Anatomia i fizjologia organizmów wodnych użytecznych w technologii | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,3 | 30 | |||
Podstawy żywienia człowieka | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 4,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,5 | 30 | |||
Produkcja surowców pochodzenia wodnego | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 4,0 | 2,0 | 45 | |||
Technologia gastronomiczna | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 | |||
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,3 | 30 |