Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,030
laboratoriapraktyczne1,00,815
Hydrobiologia organizmów wodnych użytecznych w technologiiegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,530
Hydrochemiaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne1,00,815
Podstawy technologii mięsa i surowców drobiowychegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,530
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,01,0180

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiczny monitoring środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5154
laboratoriapraktyczne1,00,8154
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5154
laboratoriapraktyczne1,00,8154
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8154
wykładyaudytoryjne1,00,5154
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8154
wykładyaudytoryjne1,00,5154