Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Wychowanie fizycznezaliczenie0,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,00,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia ogólna i nieorganicznaegzamin7,0wykładyaudytoryjne4,01,030
laboratoriapraktyczne3,01,530
Matematykaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,530
Statystykaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,01,330
wykładyaudytoryjne2,00,515

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Higiena i toksykologia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,045
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,530
wykładyaudytoryjne2,01,030
Towaroznawstwo żywności z elementami prawa żywnościowegozaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne1,00,815

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studentazaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,03

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5151
laboratoriapraktyczne1,00,8151
2 Bezpieczeństwo żywności a globalizacjazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8151
wykładyaudytoryjne1,00,5151
3 Systemy dystrybucji żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5151
laboratoriapraktyczne1,00,8151
4 Zagrożenia bezpieczeństwa żywności w obrocie międzynarodowymzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8151
wykładyaudytoryjne1,00,5151
5 Znakowanie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8151
wykładyaudytoryjne1,00,5151