Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia (S1)
specjalność: mikrobiologia stosowana

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie15,0praca dyplomowapraktyczne15,00,50

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 20wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Diagnostyka mikrobiologicznaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,945
wykładyaudytoryjne2,01,330

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie - Biuro Karierzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy żywienia człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6157
wykładyaudytoryjne1,00,6157
2 Zastosowanie bioprocesów w ochronie środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6157
laboratoriapraktyczne1,00,6157

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościzaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,6157
laboratoriapraktyczne2,01,2307
2 Sanityzacja w przemyśle spożywczymzaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,6157
laboratoriapraktyczne2,01,2307

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza i ocena jakości żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,6157
laboratoriapraktyczne2,01,2307
2 Wdrażanie systemów zarządzania w przetwórstwie żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,2307
wykładyaudytoryjne1,00,6157

Blok obieralny 20 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,80,6157
laboratoriapraktyczne1,21,2307
2 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,80,6157
laboratoriapraktyczne1,21,2307