Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia (S2)
Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 10 |
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 0,6 | 15 |
Zarządzanie i marketing | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 13 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Mikrobiologia farmaceutyczna | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,9 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 | |||
Mykologia lekarska | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,2 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 1,5 | 1,2 | 30 | |||
Wykorzystanie inżynierii genetycznej w naukach rolniczych | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,3 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,2 | 30 | |||
Zagrożenia epidemiczne | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |