Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietoterapia i poradnictwo żywieniowe
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 6:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praca dyplomowa | zaliczenie | 10,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 10,0 | 0,5 | 0 |
Prowadzenie działalności gospodarczej | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,7 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Żywność funkcjonalna i immunomodulujące składniki diety | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,7 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,8 | 18 | |||
Żywność tradycyjna i regionalna w planowaniu żywienia | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,7 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Psychodietetyka i coaching dietetyczny | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 12 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 9 | |||
Żywienie w sporcie | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 12 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 9 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |