Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietoterapia i poradnictwo żywieniowe

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,318
laboratoriapraktyczne2,01,218
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,49
Pierwsza pomoc przedmedycznazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,49
Psychologia ogólnazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,718

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Anatomia człowiekazaliczenie5,0wykładyaudytoryjne3,00,718
laboratoriapraktyczne2,00,718
Produkty roślinne o właściwościach prozdrowotnychzaliczenie5,0wykładyaudytoryjne3,00,718
laboratoriapraktyczne2,00,718
Toksykologia ogólna i żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne3,00,818
Żywienie człowiekaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,00,818
laboratoriapraktyczne3,01,127

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,03
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie z zakresu praw i obowiązków studentazaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,03

Przedmioty uzupełniające

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia zajęcia wyrównawczezaliczenie0,0laboratoriapraktyczne0,00,09
wykładyaudytoryjne0,00,09