Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Technika rolnicza i leśna (S1)
Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Fizyka 2 | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 |
Grafika inżynierska 1 | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,5 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,5 | 15 | |||
Matematyka 2 | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | |||
Statystyka matematyczna | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Agroekologia | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | |||
Alternatywne źródła energii | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 |
Ekonomika i organizacja produkcji rolniczej | zaliczenie | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,5 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,5 | 30 | |||
Podstawy produkcji ogrodniczej | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 | |||
Podstawy produkcji roślinnej | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 | |||
Podstawy produkcji zwierzęcej | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 | |||
Zarządzanie jakością | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 |