Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2016/2017 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,02,030
laboratoriapraktyczne2,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy przetwórstwa surowców pochodzenia wodnegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
Podstawy żywienia człowiekazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,015
Prawo żywnościowezaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,015

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Mikrobiologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
Parazytologiczne zagrożenia surowców żywnościowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0603
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język obcy (niemiecki)egzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0603
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensoryczna żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne2,01,0153
2 Sensoryczne metody oceny jakości żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0153
wykładyaudytoryjne2,01,0153