Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)
Plany studiów w roku akademickim 2016/2017 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 5 | 2 |
Podstawy prawa i ekonomii | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 15 | 1 |
Przygotowanie pracy dyplomowej | zaliczenie | 15,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 15,0 | 15,0 | 0 | 7 |
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 6 |
Wychowanie fizyczne | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 2 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | zaliczenie | 6,0 | praktyki | praktyczne | 6,0 | 0,0 | 0 | 6 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Biochemia | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 | |||
Chemia nieorganiczna | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 1 | |||
Chemia organiczna | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 2 | |||
Fizyka z elementami biofizyki | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 | |||
Matematyka | egzamin | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 15 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 18 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 19 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Chemia żywności | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 4 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 4 | |||
Opakowalnictwo | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 | |||
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 2 | |||
Podstawy przetwórstwa surowców pochodzenia wodnego | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 | 3 | |||
Podstawy technologi żywności pochodzenia zwierzęcego | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 5 | |||
Podstawy technologii mleczarskiej | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 | 4 | |||
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnego | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 4 | |||
Podstawy zarządzania | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 | |||
Podstawy żywienia człowieka | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Prawo żywnościowe | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Towaroznawstwo i znakowanie żywności | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 11 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 12 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 13 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 14 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 16 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 17 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 20 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 21 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Higiena i bezpieczeństwo w produkcji żywności | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Mikrobiologia ogólna | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 30 | 2 | |||
Mikrobiologia żywności | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 | 3 | |||
Organizacje nadzoru w gospodarce żywnościowej | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 7 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 7 | |||
Parazytologiczne zagrożenia surowców żywnościowych | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 | |||
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 6 | |||
Toksykologia żywności | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 | 4 | |||
Zabezpieczenie chłodnicze żywności | egzamin | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 30 | 7 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 7 | |||
Zagrożenia chemiczne i fizyczne w żywności | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 6 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 5 |
Szkolenie - Biuro karier | zaliczenie | 0,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 7 |
Szkolenie BHP | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 | 1 |
Szkolenie biblioteczne | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 1 |
Szkolenie z zakresu praw i obowiązków studenta | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 3 | 1 |