Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,26

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia ogólna i nieorganicznaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,00,818
laboratoriapraktyczne2,00,718
Matematykaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,50,818
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,50,718

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Higiena i toksykologia żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,127
wykładyaudytoryjne3,00,818
Maszynoznawstwo przemysłu spożywczegozaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne2,00,818
Ogólna technologia żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne2,00,49
Towaroznawstwo żywności z elementami prawa żywnościowegozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,00,49
wykładyaudytoryjne2,00,718

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie BHPzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie w zakresie praw i obowiązków studentazaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,03