Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Hydrobiologia organizmów wodnych użytecznych w technologiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,818
laboratoriapraktyczne2,00,718
Hydrochemiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,49
wykładyaudytoryjne1,00,49
Podstawy żywienia człowiekaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,00,818
laboratoriapraktyczne2,00,718
Produkcja surowców pochodzenia wodnegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,00,818
laboratoriapraktyczne3,01,127
Technologia gastronomicznazaliczenie5,0laboratoriapraktyczne3,01,127
wykładyaudytoryjne2,00,718

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,7405
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,8405