Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Menadżer hotelarstwa i gostronomii

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Gastronomiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,020
laboratoriapraktyczne2,01,018
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne1,01,014
Organizacja pracy recepcji hotelowejzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,07
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,07
laboratoriapraktyczne1,01,07
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,516

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Zarządzanie jakością w gastronomiiegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0132
laboratoriapraktyczne2,01,0182
2 Zarządzanie jakością w hotelarstwieegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0132
laboratoriapraktyczne2,01,0182

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznaegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0252
wykładyaudytoryjne1,01,0142
2 Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,082
laboratoriapraktyczne2,01,0152

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystkaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0162
laboratoriapraktyczne2,01,0162
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0162
laboratoriapraktyczne2,01,0162
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0162
laboratoriapraktyczne2,01,0162
4 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0162
laboratoriapraktyczne2,01,0162
5 Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0162
laboratoriapraktyczne2,01,0162
6 Wyroby dietetyczneegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0162
laboratoriapraktyczne2,01,0162
7 Żywienie a promocja zdrowiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0162
laboratoriapraktyczne2,01,0162