Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Marketingzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,08
Ochrona własności intelektualnej, BHP i ergonomia (blok)zaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,08
Podstawy prawazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,016
Technologia informacyjnazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,518
laboratoriapraktyczne2,00,521
Wychowanie fizycznezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,02,020

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,021
wykładyaudytoryjne2,01,018
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,08
wykładyaudytoryjne1,00,08
Fizykaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,010
laboratoriapraktyczne2,01,013

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ogólna technologia żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,07
laboratoriapraktyczne2,01,016

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etyka biznesuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0162
2 Podstawy psychologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0162
3 Technika mowy i emisja głosuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0162

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Alergeny w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,082
wykładyaudytoryjne1,01,082
2 Analiza sensorycznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,082
laboratoriapraktyczne1,01,082
3 Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,082
wykładyaudytoryjne1,01,082

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,082
laboratoriapraktyczne1,01,082
2 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,082
laboratoriapraktyczne1,01,082
3 Towaroznawstwo używekzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,082
laboratoriapraktyczne1,01,082