Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana (S2)
Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 12 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 13 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 | 2 |
Przygotowanie pracy dyplomowej | zaliczenie | 20,0 | laboratoria | praktyczne | 20,0 | 5,0 | 0 | 3 |
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 15 | 2 |
Zarządzanie i marketing | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
Praktyki zawodowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba tygodni | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Praktyka zawodowa | zaliczenie | 4,0 | praktyki | praktyczne | 4,0 | 4,0 | 4 | 1 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 15 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Bakteryjne, grzybowe i wirusowe choroby roślin | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Hodowle komórkowe i ich wykorzystanie | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 | |||
Mechanizmy zakażeń | egzamin | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 15 | 2 | |||
Mikrobiologia farmaceutyczna | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 30 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 | |||
Mikrobiologia przetwórstwa żywności | egzamin | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 2 | |||
Specjalistyczne techniki mikroskopowe | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 | 1 |
Wykorzystanie inżynierii genetycznej w naukach rolniczych | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 | 1 |
Zaawansowane metody w diagnostyce mikrobiologicznej | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 45 | 3 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 11 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 14 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 | 2 |
Szkolenie bhp | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 5 | 1 |