Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Ryby, rybactwo i ekologia
Efekty uczenia się:
KOD | Kompetencje społeczne |
---|---|
RRE_10-_K01 | Ma świadomość swojej wiedzy i umiejętności. Rozumie potrzebę i zna możliwości ciągłego dokształcania się i samodoskonalenia. Wyznacza kierunki własnego rozwoju i kształcenia |
RRE_10-_K02 | Ma świadomość ważności postępowania w sposób profesjonalny, przestrzegania zasad etyki zawodowej i poszanowania różnorodności poglądów i kultur |
RRE_10-_K03 | Ma świadomość odpowiedzialności za pracę własną oraz gotowość podporządkowania się zasadom pracy w zespole i ponoszeniu odpowiedzialności za wspólnie realizowane zadanie |
RRE_10-_K04 | Ma świadomość ryzyka i potrafi ocenić skutki wykonywanej działalności w zakresie szeroko rozumianego rybactwa, ekologii i gospodarki wodnej |
RRE_10-_K05 | Potrafi myśleć i działać w sposób przedsiębiorczy |
RRE_10-_K06 | Ma świadomość roli społecznej absolwenta uczelni a zwłaszcza rozumie potrzebę popularyzacji nabytej wiedzy. Potrafi przyjąć rolę lidera |