Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (S1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 6:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Praca dyplomowa | zaliczenie | 10,0 | praca dyplomowa | praktyczne | 10,0 | 0,5 | 0 |
Prowadzenie działalności gospodarczej | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,2 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Żywność funkcjonalna i immunomodulujące składniki diety | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,3 | 30 | |||
Żywność tradycyjna i regionalna w planowaniu żywienia | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,2 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 11 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Dietetyczne wyroby cukiernicze | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,2 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | |||
Diety alternatywne w cateringu | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 15 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy informacji naukowej | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |