Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (S1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biochemiaegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,330
wykładyaudytoryjne3,01,330
Ekonomia z elemetami prawazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,230
Techniki informacyjne z elementami statystykizaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,01,230

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Fizjologia człowiekaegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne2,01,230
Patofizjologiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,01,230
Produkty zwierzęce o właściwościach prozdrowotnychzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,01,230
laboratoriapraktyczne3,01,845
Żywienie zbiorowezaliczenie5,0wykładyaudytoryjne3,01,230
laboratoriapraktyczne2,01,230

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Społeczne aspekty dostępnościzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,6152
2 Społeczne aspekty sztucznej inteligencjizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,6152