Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (S1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wychowanie fizyczne 2zaliczenie0,0wychowanie fizycznepraktyczne0,00,030

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Dietetyka 2egzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,845
wykładyaudytoryjne3,01,330
Mikrobiologia ogólna i żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,330
laboratoriapraktyczne2,01,230
Żywienie w ontogenezieegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,845
wykładyaudytoryjne3,01,330

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Towaroznawstwo produktów przetworzonychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,00,820
laboratoriapraktyczne1,00,820

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,0120

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,02,4604
lektoratpraktyczne4,02,6605
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,02,4604
lektoratpraktyczne4,02,6605

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Niekonwencjonalne surowce mięsne w diecie współczesnego konsumentazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,7154
laboratoriapraktyczne1,00,7154
2 Wykorzystanie metod molekularnych w dietetycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,7154
laboratoriapraktyczne1,00,7154

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dzikorosnące rośliny jadalnezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,7154
laboratoriapraktyczne1,00,7154
2 Żywność pochodzenia wodnego w diecie człowiekazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,7154
laboratoriapraktyczne1,00,7154