Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S1)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Geografia turystycznaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,01,026
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtykuzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,015
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowychegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,01,026
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0304
laboratoriapraktyczne2,02,0605
laboratoriapraktyczne3,02,0606
2 Język niemieckiegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0304
laboratoriapraktyczne2,02,0605
laboratoriapraktyczne3,02,0606

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Promocje w hotelachegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265
2 Systemy rezerwacyjne w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Czystość wódzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0265
wykładyaudytoryjne2,01,0265
2 Specyfika wód przejściowychzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0265
wykładyaudytoryjne2,01,0265

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Prawo w turystycezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265
2 Turystyka wodnazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Turystyka a mody i systemy żywieniowezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0265
laboratoriapraktyczne2,02,0265
2 Turystyka ekologicznazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0265
wykładyaudytoryjne2,01,0265