Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S1)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bioróżnorodnośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Podstawy krajoznawstwazaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,015
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,02,026
wykładyaudytoryjne1,01,013

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0304
laboratoriapraktyczne2,02,0605
laboratoriapraktyczne3,02,0606
2 Język niemieckiegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0304
laboratoriapraktyczne2,02,0605
laboratoriapraktyczne3,02,0606

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso zwierząt łownych w gastronomiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266
2 Rachunkowość zarządcza w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dietetyka w żywieniu zbiorowymegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266
2 Żywienie człowieka choregoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo zdrowotne żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266
2 Nośniki szkodliwych organizmówegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Organizacja sportu w turystycezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266
2 Ryby i owoce morzazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nurkowanie w turystycezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0266
wykładyaudytoryjne2,01,0266
2 Ratownictwozaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0266
laboratoriapraktyczne2,02,0266