Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Akwakultura śródlądowaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,016
laboratoriapraktyczne2,01,016
Ekologiczne aspekty w produkcji żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,58
laboratoriapraktyczne1,00,58
Genetyka i selekcja rybegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,016
laboratoriapraktyczne2,01,016
Podstawy żywienia człowiekaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,08
wykładyaudytoryjne1,01,08
Porty i statki rybackiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,58
wykładyaudytoryjne1,00,58
Technologia gastronomicznazaliczenie6,0wykładyaudytoryjne2,01,020
laboratoriapraktyczne4,02,027
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, mleka, drobiu)egzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,027
wykładyaudytoryjne2,01,020

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306