Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 8:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Przygotowanie pracy inżynierskiejzaliczenie13,0praca dyplomowapraktyczne13,00,00
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,08

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczymzaliczenie6,0konwersatoriaaudytoryjne3,02,023
wykładyaudytoryjne3,01,023

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,088
wykładyaudytoryjne1,01,088
2 Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymizaliczenie2,0laboratoriaaudytoryjne1,01,088
wykładyaudytoryjne1,01,088
3 Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,088
wykładyaudytoryjne1,01,088
4 Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,088
laboratoriapraktyczne1,01,088