Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chemia żywności | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,3 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,2 | 18 | |||
Ochrona własności intelektualnej | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 9 |
Pierwsza pomoc przedmedyczna | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 9 |
Psychologia ogólna | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,7 | 18 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Anatomia człowieka | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,7 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 | |||
Produkty roślinne o właściwościach prozdrowotnych | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,7 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 | |||
Toksykologia ogólna i żywności | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,8 | 18 | |||
Żywienie człowieka | egzamin | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,8 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,1 | 27 |
Przedmioty jednorazowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Szkolenie BHP | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 3 |
Szkolenie biblioteczne | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 2 |
Szkolenie z zakresu praw i obowiązków studenta | zaliczenie | 0,0 | wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 3 |
Przedmioty uzupełniające
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chemia zajęcia wyrównawcze | zaliczenie | 0,0 | laboratoria | praktyczne | 0,0 | 0,0 | 9 |
wykłady | audytoryjne | 0,0 | 0,0 | 9 |