Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 2:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Biochemia | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,8 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,8 | 18 | |||
Ekonomia z elemetami prawa | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,7 | 18 |
Techniki informacyjne z elementami statystyki | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 0,5 | 12 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Fizjologia człowieka | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,8 | 18 | |||
Patofizjologia | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,7 | 18 |
Produkty zwierzęce o właściwościach prozdrowotnych | zaliczenie | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,1 | 27 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,8 | 18 | |||
Żywienie zbiorowe | zaliczenie | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,7 | 18 |