Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Alergie i nietolerancje pokarmowe | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 9 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,7 | 18 | |||
Dietetyka 1 | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,1 | 27 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,8 | 18 | |||
Fizjologia żywienia | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,2 | 27 | |||
Nutrigenomika w dietetyce | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomia i catering | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,7 | 18 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 |