Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Alergie i nietolerancje pokarmowezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,00,69
wykładyaudytoryjne3,00,718
Dietetyka 1egzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,127
wykładyaudytoryjne3,00,818
Fizjologia żywieniaegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne3,01,227
Nutrigenomika w dietetycezaliczenie5,0wykładyaudytoryjne3,01,018
laboratoriapraktyczne2,00,718

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Gastronomia i cateringzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,00,718
laboratoriapraktyczne2,00,718

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,00,7183
lektoratpraktyczne3,01,4364
lektoratpraktyczne4,01,6365
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,00,7183
lektoratpraktyczne3,01,4364
lektoratpraktyczne4,01,6365

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo środowiskowe a jakość diety człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,493
wykładyaudytoryjne1,00,493
2 Pierwiastki śladowe w diecie człowieka w aspekcie toksykologicznymzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,493
laboratoriapraktyczne1,00,493

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioimmobilizacjazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,693
wykładyaudytoryjne1,00,693
2 Dodatki do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,693
laboratoriapraktyczne1,00,693