Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (N1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu
Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 5:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 9 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Metodologia w badaniach żywieniowych i analizie bezpieczeństwa żywności | zaliczenie | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,7 | 18 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,7 | 18 | |||
Przygotowanie potraw dietetycznych | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,1 | 27 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 9 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Analiza i ocena jakości żywności | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 9 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 9 | |||
Opakowania do żywności | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,6 | 9 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 9 | |||
Prawo żywnościowe | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 9 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,4 | 9 |