Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Żywienie człowieka - promocja zdrowia

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Dietetykazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,00,514
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,00,414
Podstawy higieny żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,00,514
laboratoriapraktyczne1,00,312
Toksykologia żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,414

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Antropometryczna analiza stanu odżywieniazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,00,26
Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,210

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Edukacja i poradnictwo żywieniowezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,00,310
Fizjologia żywienia człowiekazaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,01,021
laboratoriapraktyczne3,00,718