Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Żywienie człowieka - promocja zdrowia
Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Chemia żywności w kontekście jej właściwości prozdrowotnych | zaliczenie | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 6,0 | 1,4 | 44 | 1 |
Czynniki wpływające na zachowania żywieniowe człowieka | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 4,0 | 1,2 | 22 | 3 |
Dietetyka | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 14 | 2 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 14 | 2 | |||
Egzamin końcowy | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 5,0 | 0,0 | 1 | 3 |
Mody i systemy żywieniowe | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 12 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 8 | 3 | |||
Podstawy higieny żywności | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 14 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 12 | 2 | |||
Podstawy żywienia człowieka | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 14 | 1 |
Suplementy diety | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 0,7 | 12 | 3 |
Szkolenie z zakresu obsługi programów komputerowych dotyczących oceny sposobu żywienia | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 0,1 | 2 | 3 |
Technologia przygotowywania potraw | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 8 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 14 | 1 | |||
Toksykologia żywności | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 14 | 2 |
Ustawodawstwo żywnościowe | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 8 | 1 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Antropometryczna analiza stanu odżywienia | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 0,2 | 6 | 2 |
Fizjologia człowieka z elementami anatomii | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 14 | 1 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 0,5 | 14 | 1 | |||
Żywieniowa promocja zdrowia | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,2 | 10 | 2 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Alergie pokarmowe | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 14 | 3 |
Edukacja i poradnictwo żywieniowe | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 10 | 2 |
Fizjologia żywienia człowieka | zaliczenie | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 21 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 0,7 | 18 | 2 | |||
Zioła i przyprawy w żywieniu człowieka | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 15 | 3 |
Żywienie w różnych stanach fizjologicznych | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 14 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 8 | 3 |