Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Biochemia | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Podstawy przetwórstwa surowców pochodzenia wodnego | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Podstawy żywienia człowieka | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Mikrobiologia żywności | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Parazytologiczne zagrożenia surowców żywnościowych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 | |||
Toksykologia żywności | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 1,0 | 30 |