Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S2)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ampelografiaprzedmiot wspólny5 / 1
Anatomia i fizjologia nasionprzedmiot wspólny4 / 1
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologiczne aspekty odżywiania mineralnego roślinprzedmiot wspólny
Ekonomika w produkcji roślinnejprzedmiot wspólny
Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Etyka Zawodowaprzedmiot wspólny2 / 1
Fizjologia plonówprzedmiot wspólny4 / 2
Integrowana produkcja owocówprzedmiot wspólny
Integrowana produkcja warzyw i ziółprzedmiot wspólny
Jakość produktów pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Kwiaty jadalneprzedmiot wspólny3 / 1
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Odżywianie dolistne roślinprzedmiot wspólny
Podstawy uprawy winorośliprzedmiot wspólny5 / 2
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Prawo międzynarodoweprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Socjologia przestrzeniprzedmiot wspólny2 / 2
Zbiór ziół ze stanowisk naturalnychprzedmiot wspólny3 / 2
Zrównoważona produkcja roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Fizjologia i ekologia roślinZrównoważona produkcja roślinna
FlorystykaZrównoważona produkcja roślinna
Nawożenie roślin uprawnychZrównoważona produkcja roślinna
Odżywianie mineralne w rolnictwie organicznymZrównoważona produkcja roślinna
Ogólna uprawa roślinZrównoważona produkcja roślinna
Przygotowanie pracy magisterskiej i do egzaminu dyplomowegoZrównoważona produkcja roślinna
Współczesne metody analiz laboratoryjnychZrównoważona produkcja roślinna
Współczesne trendy w kształtowaniu terenów zieleniZrównoważona produkcja roślinna
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ampelografiaprzedmiot wspólny5 / 1
Anatomia i fizjologia nasionprzedmiot wspólny4 / 1
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologiczne aspekty odżywiania mineralnego roślinprzedmiot wspólny
Ekonomika w produkcji roślinnejprzedmiot wspólny
Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Etyka Zawodowaprzedmiot wspólny2 / 1
Fizjologia plonówprzedmiot wspólny4 / 2
Integrowana produkcja owocówprzedmiot wspólny
Integrowana produkcja warzyw i ziółprzedmiot wspólny
Jakość produktów pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Kwiaty jadalneprzedmiot wspólny3 / 1
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Odżywianie dolistne roślinprzedmiot wspólny
Podstawy uprawy winorośliprzedmiot wspólny5 / 2
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Prawo międzynarodoweprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Socjologia przestrzeniprzedmiot wspólny2 / 2
Zbiór ziół ze stanowisk naturalnychprzedmiot wspólny3 / 2
Zrównoważona produkcja roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności Zrównoważona produkcja roślinna

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Fizjologia i ekologia roślinZrównoważona produkcja roślinna
FlorystykaZrównoważona produkcja roślinna
Nawożenie roślin uprawnychZrównoważona produkcja roślinna
Odżywianie mineralne w rolnictwie organicznymZrównoważona produkcja roślinna
Ogólna uprawa roślinZrównoważona produkcja roślinna
Przygotowanie pracy magisterskiej i do egzaminu dyplomowegoZrównoważona produkcja roślinna
Współczesne metody analiz laboratoryjnychZrównoważona produkcja roślinna
Współczesne trendy w kształtowaniu terenów zieleniZrównoważona produkcja roślinna

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ampelografiaprzedmiot wspólny5 / 1
Anatomia i fizjologia nasionprzedmiot wspólny4 / 1
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologiczne aspekty odżywiania mineralnego roślinprzedmiot wspólny
Ekonomika w produkcji roślinnejprzedmiot wspólny
Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Etyka Zawodowaprzedmiot wspólny2 / 1
Fizjologia plonówprzedmiot wspólny4 / 2
Integrowana produkcja owocówprzedmiot wspólny
Integrowana produkcja warzyw i ziółprzedmiot wspólny
Jakość produktów pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Kwiaty jadalneprzedmiot wspólny3 / 1
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Odżywianie dolistne roślinprzedmiot wspólny
Podstawy uprawy winorośliprzedmiot wspólny5 / 2
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Prawo międzynarodoweprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Socjologia przestrzeniprzedmiot wspólny2 / 2
Zbiór ziół ze stanowisk naturalnychprzedmiot wspólny3 / 2
Zrównoważona produkcja roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Fizjologia i ekologia roślinZrównoważona produkcja roślinna
FlorystykaZrównoważona produkcja roślinna
Nawożenie roślin uprawnychZrównoważona produkcja roślinna
Odżywianie mineralne w rolnictwie organicznymZrównoważona produkcja roślinna
Ogólna uprawa roślinZrównoważona produkcja roślinna
Przygotowanie pracy magisterskiej i do egzaminu dyplomowegoZrównoważona produkcja roślinna
Współczesne metody analiz laboratoryjnychZrównoważona produkcja roślinna
Współczesne trendy w kształtowaniu terenów zieleniZrównoważona produkcja roślinna
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ampelografiaprzedmiot wspólny5 / 1
Podstawy uprawy winorośliprzedmiot wspólny5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Anatomia i fizjologia nasionprzedmiot wspólny4 / 1
Fizjologia plonówprzedmiot wspólny4 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologiczne aspekty odżywiania mineralnego roślinprzedmiot wspólny
Ekonomika w produkcji roślinnejprzedmiot wspólny
Ergonomia, bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Integrowana produkcja owocówprzedmiot wspólny
Integrowana produkcja warzyw i ziółprzedmiot wspólny
Jakość produktów pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Odżywianie dolistne roślinprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Prawo międzynarodoweprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Zrównoważona produkcja roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Fizjologia i ekologia roślinZrównoważona produkcja roślinna
FlorystykaZrównoważona produkcja roślinna
Nawożenie roślin uprawnychZrównoważona produkcja roślinna
Odżywianie mineralne w rolnictwie organicznymZrównoważona produkcja roślinna
Ogólna uprawa roślinZrównoważona produkcja roślinna
Przygotowanie pracy magisterskiej i do egzaminu dyplomowegoZrównoważona produkcja roślinna
Współczesne metody analiz laboratoryjnychZrównoważona produkcja roślinna
Współczesne trendy w kształtowaniu terenów zieleniZrównoważona produkcja roślinna
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Etyka Zawodowaprzedmiot wspólny2 / 1
Socjologia przestrzeniprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Kwiaty jadalneprzedmiot wspólny3 / 1
Zbiór ziół ze stanowisk naturalnychprzedmiot wspólny3 / 2