Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Uprawa winorośli i winiarstwo (S1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Estetykaprzedmiot wspólny3 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Historia sztukiprzedmiot wspólny3 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Analiza matematyczna z elementami algebryprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i środowiskowaprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Grafika inżynierskaprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Agrobotanikaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Ampelografiaprzedmiot wspólny
Analiza instrumentalna i sensoryczna winprzedmiot wspólny
Biotechnologia roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny14 / 2
Chemia spożywczaprzedmiot wspólny6 / 1
Chemia winaprzedmiot wspólny
Diagnostyka chorób fizjologicznych roślinprzedmiot wspólny15 / 1
Dodatki chemiczne w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny6 / 2
Drzewa i krzewy ozdobne w gospodarstwie agroturystycznymprzedmiot wspólny7 / 2
Enoturystykaprzedmiot wspólny
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Funkcje muraw i technologie ich zakładaniaprzedmiot wspólny10 / 2
Genetykaprzedmiot wspólny
Gleboznawstwoprzedmiot wspólny
Historia i regiony produkcji winaprzedmiot wspólny
Hodowla roślinprzedmiot wspólny
Hortiterapiaprzedmiot wspólny19 / 1
Integrowana i ekologiczna uprawa winorośli i innych roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Inżynieria bioreaktorowa w przemyśle winiarskimprzedmiot wspólny5 / 2
Mechanizacja prac w winnicyprzedmiot wspólny
Metaboliczne strategie przetrwania roślinprzedmiot wspólny9 / 2
Metody zagospodarowania wód opadowychprzedmiot wspólny11 / 2
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia wina i technologie fermentacyjneprzedmiot wspólny
Monitoring i diagnostyka szkodników i patogenów winorośliprzedmiot wspólny12 / 1
Nawadnianie winnic, sadów i jagodnikówprzedmiot wspólny
Obrót i dystrybucja produktów winiarskichprzedmiot wspólny
Obszary wiejskie i ich walory turystyczneprzedmiot wspólny7 / 1
Ogólna uprawa roli i roślin 1przedmiot wspólny
Osłony w uprawach ogrodniczychprzedmiot wspólny
Owoce i warzywa egzotyczneprzedmiot wspólny16 / 1
Owoce leśne i rośliny przyprawoweprzedmiot wspólny16 / 2
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Podstawy odporności roślin na szkodniki i patogenyprzedmiot wspólny20 / 1
Podstawy produkcji ogrodniczej 1przedmiot wspólny
Podstawy produkcji ogrodniczej 2przedmiot wspólny
Projektowanie upraw ogrodniczychprzedmiot wspólny
Projektowanie winnicprzedmiot wspólny
Przechowywanie surowców i przetworów owocowychprzedmiot wspólny
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rasy drożdży w winiarstwie, pozyskiwanie i wykorzystanieprzedmiot wspólny5 / 1
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny14 / 1
Roślinne metabolity wtórneprzedmiot wspólny9 / 1
Rośliny ozdobne do dekoracji wnętrzprzedmiot wspólny8 / 2
Rośliny ozdobne w otoczeniu winnicyprzedmiot wspólny8 / 1
Rośliny ozdobne w życiu człowiekaprzedmiot wspólny19 / 2
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Sommelierstwo 1przedmiot wspólny
Sommelierstwo 2przedmiot wspólny
Szkodniki i patogeny kwarantannoweprzedmiot wspólny20 / 2
Szkodniki i patogeny w magazynach i przechowalniach owocówprzedmiot wspólny12 / 2
Szkółkarstwoprzedmiot wspólny
Technologia produkcji wina 1przedmiot wspólny
Technologia produkcji wina 2przedmiot wspólny
Technologie OZE w winnicachprzedmiot wspólny
Topoklimat i mikroklimatprzedmiot wspólny4 / 2
Uprawa grzybów jadalnychprzedmiot wspólny13 / 1
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 1przedmiot wspólny
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 2przedmiot wspólny
Uprawa winorośli 1przedmiot wspólny
Uprawa winorośli 2przedmiot wspólny
Wina ziołowe i specjalneprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z ogrodnictwaprzedmiot wspólny17 / 1
Wycena gruntów i nieruchomościprzedmiot wspólny18 / 1
Wycena szkód w uprawach ogrodniczychprzedmiot wspólny18 / 2
Wykorzystanie regulatorów wzrostu w uprawie roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny15 / 2
Właściwości dietetyczne i lecznicze owoców, warzyw i ziółprzedmiot wspólny13 / 2
Zabezpieczenia przeciwerozyjne w winnicach i sadachprzedmiot wspólny10 / 1
Zmiany klimatu i ich konsekwencjeprzedmiot wspólny4 / 1
Zrównoważone gospodarowanie wodąprzedmiot wspólny11 / 1
Światowy rynek produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny17 / 2
Żywienie roślinprzedmiot wspólny
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynku pracyprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Estetykaprzedmiot wspólny3 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Historia sztukiprzedmiot wspólny3 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Analiza matematyczna z elementami algebryprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i środowiskowaprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Grafika inżynierskaprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Agrobotanikaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Ampelografiaprzedmiot wspólny
Analiza instrumentalna i sensoryczna winprzedmiot wspólny
Biotechnologia roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny14 / 2
Chemia spożywczaprzedmiot wspólny6 / 1
Chemia winaprzedmiot wspólny
Diagnostyka chorób fizjologicznych roślinprzedmiot wspólny15 / 1
Dodatki chemiczne w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny6 / 2
Drzewa i krzewy ozdobne w gospodarstwie agroturystycznymprzedmiot wspólny7 / 2
Enoturystykaprzedmiot wspólny
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Funkcje muraw i technologie ich zakładaniaprzedmiot wspólny10 / 2
Genetykaprzedmiot wspólny
Gleboznawstwoprzedmiot wspólny
Historia i regiony produkcji winaprzedmiot wspólny
Hodowla roślinprzedmiot wspólny
Hortiterapiaprzedmiot wspólny19 / 1
Integrowana i ekologiczna uprawa winorośli i innych roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Inżynieria bioreaktorowa w przemyśle winiarskimprzedmiot wspólny5 / 2
Mechanizacja prac w winnicyprzedmiot wspólny
Metaboliczne strategie przetrwania roślinprzedmiot wspólny9 / 2
Metody zagospodarowania wód opadowychprzedmiot wspólny11 / 2
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia wina i technologie fermentacyjneprzedmiot wspólny
Monitoring i diagnostyka szkodników i patogenów winorośliprzedmiot wspólny12 / 1
Nawadnianie winnic, sadów i jagodnikówprzedmiot wspólny
Obrót i dystrybucja produktów winiarskichprzedmiot wspólny
Obszary wiejskie i ich walory turystyczneprzedmiot wspólny7 / 1
Ogólna uprawa roli i roślin 1przedmiot wspólny
Osłony w uprawach ogrodniczychprzedmiot wspólny
Owoce i warzywa egzotyczneprzedmiot wspólny16 / 1
Owoce leśne i rośliny przyprawoweprzedmiot wspólny16 / 2
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Podstawy odporności roślin na szkodniki i patogenyprzedmiot wspólny20 / 1
Podstawy produkcji ogrodniczej 1przedmiot wspólny
Podstawy produkcji ogrodniczej 2przedmiot wspólny
Projektowanie upraw ogrodniczychprzedmiot wspólny
Projektowanie winnicprzedmiot wspólny
Przechowywanie surowców i przetworów owocowychprzedmiot wspólny
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rasy drożdży w winiarstwie, pozyskiwanie i wykorzystanieprzedmiot wspólny5 / 1
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny14 / 1
Roślinne metabolity wtórneprzedmiot wspólny9 / 1
Rośliny ozdobne do dekoracji wnętrzprzedmiot wspólny8 / 2
Rośliny ozdobne w otoczeniu winnicyprzedmiot wspólny8 / 1
Rośliny ozdobne w życiu człowiekaprzedmiot wspólny19 / 2
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Sommelierstwo 1przedmiot wspólny
Sommelierstwo 2przedmiot wspólny
Szkodniki i patogeny kwarantannoweprzedmiot wspólny20 / 2
Szkodniki i patogeny w magazynach i przechowalniach owocówprzedmiot wspólny12 / 2
Szkółkarstwoprzedmiot wspólny
Technologia produkcji wina 1przedmiot wspólny
Technologia produkcji wina 2przedmiot wspólny
Technologie OZE w winnicachprzedmiot wspólny
Topoklimat i mikroklimatprzedmiot wspólny4 / 2
Uprawa grzybów jadalnychprzedmiot wspólny13 / 1
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 1przedmiot wspólny
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 2przedmiot wspólny
Uprawa winorośli 1przedmiot wspólny
Uprawa winorośli 2przedmiot wspólny
Wina ziołowe i specjalneprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z ogrodnictwaprzedmiot wspólny17 / 1
Wycena gruntów i nieruchomościprzedmiot wspólny18 / 1
Wycena szkód w uprawach ogrodniczychprzedmiot wspólny18 / 2
Wykorzystanie regulatorów wzrostu w uprawie roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny15 / 2
Właściwości dietetyczne i lecznicze owoców, warzyw i ziółprzedmiot wspólny13 / 2
Zabezpieczenia przeciwerozyjne w winnicach i sadachprzedmiot wspólny10 / 1
Zmiany klimatu i ich konsekwencjeprzedmiot wspólny4 / 1
Zrównoważone gospodarowanie wodąprzedmiot wspólny11 / 1
Światowy rynek produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny17 / 2
Żywienie roślinprzedmiot wspólny
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynku pracyprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Estetykaprzedmiot wspólny3 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Historia sztukiprzedmiot wspólny3 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Analiza matematyczna z elementami algebryprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i środowiskowaprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Grafika inżynierskaprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Agrobotanikaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Ampelografiaprzedmiot wspólny
Analiza instrumentalna i sensoryczna winprzedmiot wspólny
Biotechnologia roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny14 / 2
Chemia spożywczaprzedmiot wspólny6 / 1
Chemia winaprzedmiot wspólny
Diagnostyka chorób fizjologicznych roślinprzedmiot wspólny15 / 1
Dodatki chemiczne w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny6 / 2
Drzewa i krzewy ozdobne w gospodarstwie agroturystycznymprzedmiot wspólny7 / 2
Enoturystykaprzedmiot wspólny
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Funkcje muraw i technologie ich zakładaniaprzedmiot wspólny10 / 2
Genetykaprzedmiot wspólny
Gleboznawstwoprzedmiot wspólny
Historia i regiony produkcji winaprzedmiot wspólny
Hodowla roślinprzedmiot wspólny
Hortiterapiaprzedmiot wspólny19 / 1
Integrowana i ekologiczna uprawa winorośli i innych roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Inżynieria bioreaktorowa w przemyśle winiarskimprzedmiot wspólny5 / 2
Mechanizacja prac w winnicyprzedmiot wspólny
Metaboliczne strategie przetrwania roślinprzedmiot wspólny9 / 2
Metody zagospodarowania wód opadowychprzedmiot wspólny11 / 2
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia wina i technologie fermentacyjneprzedmiot wspólny
Monitoring i diagnostyka szkodników i patogenów winorośliprzedmiot wspólny12 / 1
Nawadnianie winnic, sadów i jagodnikówprzedmiot wspólny
Obrót i dystrybucja produktów winiarskichprzedmiot wspólny
Obszary wiejskie i ich walory turystyczneprzedmiot wspólny7 / 1
Ogólna uprawa roli i roślin 1przedmiot wspólny
Osłony w uprawach ogrodniczychprzedmiot wspólny
Owoce i warzywa egzotyczneprzedmiot wspólny16 / 1
Owoce leśne i rośliny przyprawoweprzedmiot wspólny16 / 2
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Podstawy odporności roślin na szkodniki i patogenyprzedmiot wspólny20 / 1
Podstawy produkcji ogrodniczej 1przedmiot wspólny
Podstawy produkcji ogrodniczej 2przedmiot wspólny
Projektowanie upraw ogrodniczychprzedmiot wspólny
Projektowanie winnicprzedmiot wspólny
Przechowywanie surowców i przetworów owocowychprzedmiot wspólny
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rasy drożdży w winiarstwie, pozyskiwanie i wykorzystanieprzedmiot wspólny5 / 1
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny14 / 1
Roślinne metabolity wtórneprzedmiot wspólny9 / 1
Rośliny ozdobne do dekoracji wnętrzprzedmiot wspólny8 / 2
Rośliny ozdobne w otoczeniu winnicyprzedmiot wspólny8 / 1
Rośliny ozdobne w życiu człowiekaprzedmiot wspólny19 / 2
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Sommelierstwo 1przedmiot wspólny
Sommelierstwo 2przedmiot wspólny
Szkodniki i patogeny kwarantannoweprzedmiot wspólny20 / 2
Szkodniki i patogeny w magazynach i przechowalniach owocówprzedmiot wspólny12 / 2
Szkółkarstwoprzedmiot wspólny
Technologia produkcji wina 1przedmiot wspólny
Technologia produkcji wina 2przedmiot wspólny
Technologie OZE w winnicachprzedmiot wspólny
Topoklimat i mikroklimatprzedmiot wspólny4 / 2
Uprawa grzybów jadalnychprzedmiot wspólny13 / 1
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 1przedmiot wspólny
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 2przedmiot wspólny
Uprawa winorośli 1przedmiot wspólny
Uprawa winorośli 2przedmiot wspólny
Wina ziołowe i specjalneprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z ogrodnictwaprzedmiot wspólny17 / 1
Wycena gruntów i nieruchomościprzedmiot wspólny18 / 1
Wycena szkód w uprawach ogrodniczychprzedmiot wspólny18 / 2
Wykorzystanie regulatorów wzrostu w uprawie roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny15 / 2
Właściwości dietetyczne i lecznicze owoców, warzyw i ziółprzedmiot wspólny13 / 2
Zabezpieczenia przeciwerozyjne w winnicach i sadachprzedmiot wspólny10 / 1
Zmiany klimatu i ich konsekwencjeprzedmiot wspólny4 / 1
Zrównoważone gospodarowanie wodąprzedmiot wspólny11 / 1
Światowy rynek produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny17 / 2
Żywienie roślinprzedmiot wspólny
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynku pracyprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Analiza matematyczna z elementami algebryprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Chemia ogólna i środowiskowaprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Grafika inżynierskaprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Agrobotanikaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Ampelografiaprzedmiot wspólny
Analiza instrumentalna i sensoryczna winprzedmiot wspólny
Chemia winaprzedmiot wspólny
Enoturystykaprzedmiot wspólny
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Genetykaprzedmiot wspólny
Gleboznawstwoprzedmiot wspólny
Historia i regiony produkcji winaprzedmiot wspólny
Hodowla roślinprzedmiot wspólny
Integrowana i ekologiczna uprawa winorośli i innych roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Mechanizacja prac w winnicyprzedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia wina i technologie fermentacyjneprzedmiot wspólny
Nawadnianie winnic, sadów i jagodnikówprzedmiot wspólny
Obrót i dystrybucja produktów winiarskichprzedmiot wspólny
Ogólna uprawa roli i roślin 1przedmiot wspólny
Osłony w uprawach ogrodniczychprzedmiot wspólny
Podstawy ekologiiprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji ogrodniczej 1przedmiot wspólny
Podstawy produkcji ogrodniczej 2przedmiot wspólny
Projektowanie upraw ogrodniczychprzedmiot wspólny
Projektowanie winnicprzedmiot wspólny
Przechowywanie surowców i przetworów owocowychprzedmiot wspólny
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Sommelierstwo 1przedmiot wspólny
Sommelierstwo 2przedmiot wspólny
Szkółkarstwoprzedmiot wspólny
Technologia produkcji wina 1przedmiot wspólny
Technologia produkcji wina 2przedmiot wspólny
Technologie OZE w winnicachprzedmiot wspólny
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 1przedmiot wspólny
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 2przedmiot wspólny
Uprawa winorośli 1przedmiot wspólny
Uprawa winorośli 2przedmiot wspólny
Wina ziołowe i specjalneprzedmiot wspólny
Żywienie roślinprzedmiot wspólny
Jak wykorzystać czas studiów na wzmocnienie swojej pozycji na rynku pracyprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Estetykaprzedmiot wspólny3 / 2
Historia sztukiprzedmiot wspólny3 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biotechnologia roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny14 / 2
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny14 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Chemia spożywczaprzedmiot wspólny6 / 1
Dodatki chemiczne w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Diagnostyka chorób fizjologicznych roślinprzedmiot wspólny15 / 1
Wykorzystanie regulatorów wzrostu w uprawie roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny15 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Drzewa i krzewy ozdobne w gospodarstwie agroturystycznymprzedmiot wspólny7 / 2
Obszary wiejskie i ich walory turystyczneprzedmiot wspólny7 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Funkcje muraw i technologie ich zakładaniaprzedmiot wspólny10 / 2
Zabezpieczenia przeciwerozyjne w winnicach i sadachprzedmiot wspólny10 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 19

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Hortiterapiaprzedmiot wspólny19 / 1
Rośliny ozdobne w życiu człowiekaprzedmiot wspólny19 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Inżynieria bioreaktorowa w przemyśle winiarskimprzedmiot wspólny5 / 2
Rasy drożdży w winiarstwie, pozyskiwanie i wykorzystanieprzedmiot wspólny5 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Metaboliczne strategie przetrwania roślinprzedmiot wspólny9 / 2
Roślinne metabolity wtórneprzedmiot wspólny9 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Metody zagospodarowania wód opadowychprzedmiot wspólny11 / 2
Zrównoważone gospodarowanie wodąprzedmiot wspólny11 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Monitoring i diagnostyka szkodników i patogenów winorośliprzedmiot wspólny12 / 1
Szkodniki i patogeny w magazynach i przechowalniach owocówprzedmiot wspólny12 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 16

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Owoce i warzywa egzotyczneprzedmiot wspólny16 / 1
Owoce leśne i rośliny przyprawoweprzedmiot wspólny16 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 20

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy odporności roślin na szkodniki i patogenyprzedmiot wspólny20 / 1
Szkodniki i patogeny kwarantannoweprzedmiot wspólny20 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Rośliny ozdobne do dekoracji wnętrzprzedmiot wspólny8 / 2
Rośliny ozdobne w otoczeniu winnicyprzedmiot wspólny8 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Topoklimat i mikroklimatprzedmiot wspólny4 / 2
Zmiany klimatu i ich konsekwencjeprzedmiot wspólny4 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Uprawa grzybów jadalnychprzedmiot wspólny13 / 1
Właściwości dietetyczne i lecznicze owoców, warzyw i ziółprzedmiot wspólny13 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 17

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Wybrane zagadnienia z ogrodnictwaprzedmiot wspólny17 / 1
Światowy rynek produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny17 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 18

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Wycena gruntów i nieruchomościprzedmiot wspólny18 / 1
Wycena szkód w uprawach ogrodniczychprzedmiot wspólny18 / 2