Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienia (S3)

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo żywnościegzamin4,0konwersatoriaaudytoryjne4,01,4407
Dobrostan zwierząt doświadczalnych i hodowlanych w świetle prawazaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,00,5151
Grzyby w biotechnologiizaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,00,5153
Język obcy (angielski)egzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,6303
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,9454
Język obcy (niemiecki)egzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,6303
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,9454
Metodologia badań naukowychzaliczenie3,0konwersatoriaaudytoryjne3,00,7202
Metody pozyskiwania i przetwarzania danych w badaniach naukowychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,3101
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,5151
Mikrobiologia stosowanazaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,00,5152
Produkty mleczarskie, własności funkcjonalne i metody produkcjizaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,00,6205
Seminaria z opiekunem naukowym/promotoremzaliczenie10,0konwersatoriaaudytoryjne2,00,5102
konwersatoriaaudytoryjne2,00,5104
konwersatoriaaudytoryjne3,01,0206
konwersatoriaaudytoryjne3,01,0208
Seminariumzaliczenie12,0konwersatoriaaudytoryjne2,00,3101
konwersatoriaaudytoryjne3,00,4153
konwersatoriaaudytoryjne3,00,5155
konwersatoriaaudytoryjne4,00,5157
Technologia żywności pochodzenia roślinnegoegzamin4,0konwersatoriaaudytoryjne4,01,4405
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcegoegzamin4,0konwersatoriaaudytoryjne4,01,4406
Toksyny organizmów wodnych i lądowychzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,00,6204
Wpływ diety na psychofizyczne uwarunkowania dobrego samopoczuciazaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,00,6206

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dydaktyka i metodyka nauczania w szkole wyższejzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,6201
2 Pedagogika nauczania w szkole wyższejzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,00,6201

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Psychologia uczenia się i nauczania w szkole wyższejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,5151
2 Technika mowy i emisji głosuzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,5151

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiaegzamin3,0wykładyaudytoryjne3,00,9304
2 Ekonomiaegzamin3,0wykładyaudytoryjne3,00,9304
3 Filozofiaegzamin3,0wykładyaudytoryjne3,00,9304