Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienia (S3)
Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 2 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Blok obieralny 3 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | |||||||
Bezpieczeństwo żywności | egzamin | 4,0 | konwersatoria | audytoryjne | 4,0 | 1,4 | 40 | 7 |
Dobrostan zwierząt doświadczalnych i hodowlanych w świetle prawa | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | 1 |
Grzyby w biotechnologii | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | 3 |
Język obcy (angielski) | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 30 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,9 | 45 | 4 | |||
Język obcy (niemiecki) | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 30 | 3 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,9 | 45 | 4 | |||
Metodologia badań naukowych | zaliczenie | 3,0 | konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 0,7 | 20 | 2 |
Metody pozyskiwania i przetwarzania danych w badaniach naukowych | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 10 | 1 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 15 | 1 | |||
Mikrobiologia stosowana | zaliczenie | 1,0 | konwersatoria | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 15 | 2 |
Produkty mleczarskie, własności funkcjonalne i metody produkcji | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 0,6 | 20 | 5 |
Seminaria z opiekunem naukowym/promotorem | zaliczenie | 10,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 10 | 2 |
konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 10 | 4 | |||
konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 20 | 6 | |||
konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 20 | 8 | |||
Seminarium | zaliczenie | 12,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 0,3 | 10 | 1 |
konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 0,4 | 15 | 3 | |||
konwersatoria | audytoryjne | 3,0 | 0,5 | 15 | 5 | |||
konwersatoria | audytoryjne | 4,0 | 0,5 | 15 | 7 | |||
Technologia żywności pochodzenia roślinnego | egzamin | 4,0 | konwersatoria | audytoryjne | 4,0 | 1,4 | 40 | 5 |
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego | egzamin | 4,0 | konwersatoria | audytoryjne | 4,0 | 1,4 | 40 | 6 |
Toksyny organizmów wodnych i lądowych | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 0,6 | 20 | 4 |
Wpływ diety na psychofizyczne uwarunkowania dobrego samopoczucia | zaliczenie | 2,0 | konwersatoria | audytoryjne | 2,0 | 0,6 | 20 | 6 |