Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (S1)
specjalność: Bezpieczeństwo żywności
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Mikrobiologia | zaliczenie | 4,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 20 |
laboratoria | praktyczne | 1,4 | 1,4 | 20 | |||
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,6 | 0,6 | 10 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Biologia molekularna | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 1,5 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 2,5 | 2,5 | 30 | |||
Genetyka ogólna | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 15 | |||
Biologia komórki | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Podstawy biotechnologii | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 35 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Towaroznawstwo żywności | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 5 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 |