Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (S1)
specjalność: Bezpieczeństwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologiazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,02,020
laboratoriapraktyczne1,41,420
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,60,610

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biologia molekularnazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,51,515
wykładyaudytoryjne2,52,530
Genetyka ogólnazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,01,015
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
wykładyaudytoryjne2,02,015
Biologia komórkizaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Podstawy biotechnologiizaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,02,035
wykładyaudytoryjne1,01,015
Towaroznawstwo żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
laboratoriapraktyczne0,50,55
wykładyaudytoryjne1,01,010

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne4,04,0603
lektoratpraktyczne4,04,0604
lektoratpraktyczne4,04,0605
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne4,04,0603
lektoratpraktyczne4,04,0604
lektoratpraktyczne4,04,0605

Blok obieralny 7 - do wybrania 2 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bromatologia i edukacja żywieniowazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0203
2 Człowiek i środowiskozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0203
3 Historia odkryć biologicznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0203
4 Historia przetwórstwa żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0203
5 Spożywanie mięsa - historia, religia, etykazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0203

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Wytwarzanie i ochrona produktów tradycyjnych oraz regionalnychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0103
wykładyaudytoryjne1,01,0103
2 Żywność ekologicznazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0103
wykładyaudytoryjne1,01,0103