Apifauna | przedmiot wspólny | | 4 / 1 |
Bezpieczeństwo i higiena pracy | przedmiot wspólny | | |
Filozofia przyrody | przedmiot wspólny | | 2 / 1 |
Historia sztuki | przedmiot wspólny | | 2 / 2 |
Informatyka | przedmiot wspólny | | |
Migracje zwierząt | przedmiot wspólny | | 4 / 2 |
Ochrona własności intelektualnej | przedmiot wspólny | | |
Podstawy ekonomii i zarządzania | przedmiot wspólny | | |
Podstawy etyki | przedmiot wspólny | | 2 / 3 |
Podstawy psychologii | przedmiot wspólny | | 2 / 4 |
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetyki | przedmiot wspólny | | 5 / 1 |
Podstawy socjologii | przedmiot wspólny | | 2 / 5 |
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawa | przedmiot wspólny | | |
Protozoologia | przedmiot wspólny | | 4 / 3 |
Przyrodnicze inspiracje w sztuce | przedmiot wspólny | | 3 / 1 |
Ptaki w mitologii, religii i kulturze | przedmiot wspólny | | 3 / 2 |
Rośliny w kulturze i sztuce | przedmiot wspólny | | 3 / 3 |
Wybrane elementy higieny człowieka | przedmiot wspólny | | 1 / 1 |
Wybrane zagadnienia z technologii żywności | przedmiot wspólny | | 5 / 2 |
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | | 1 / 2 |
Zioła i ich zastosowanie | przedmiot wspólny | | 5 / 3 |
Zwierzęta w kulturze i sztuce | przedmiot wspólny | | 3 / 4 |
Zwierzęta w sztuce prehistorycznej | przedmiot wspólny | | 3 / 5 |
Łowiectwo | przedmiot wspólny | | 4 / 4 |
Żywność funkcjonalna | przedmiot wspólny | | 5 / 4 |
Praktyka specjalizacyjna | przedmiot wspólny | | |
Biochemia | przedmiot wspólny | | |
Biofizyka | przedmiot wspólny | | |
Chemia ogólna i organiczna | przedmiot wspólny | | |
Fizyka | przedmiot wspólny | | |
Matematyka z elementami statystyki | przedmiot wspólny | | |
Anatomia | przedmiot wspólny | | |
Botanika systematyczna | przedmiot wspólny | | |
Fizjologia roślin | przedmiot wspólny | | |
Mikrobiologia | przedmiot wspólny | | |
Ćwiczenia terenowe z botaniki | przedmiot wspólny | | |
Ćwiczenia terenowe z zoologii | przedmiot wspólny | | |
Alergie mleczne | Bezpieczeństwo żywności | | 17 / 1 |
Analiza jakościowa surowców i produktów żywnościowych | Bezpieczeństwo żywności | | 12 / 1 |
Antyoksydanty | Biologia ogólna | | 11 / 1 |
Antyoksydanty | Bezpieczeństwo żywności | | 11 / 1 |
Badania in vivo i in vitro | Biologia ogólna | | |
Badania in vivo i in vitro | Bezpieczeństwo żywności | | |
Behawior rozrodu | Biologia ogólna | | 15 / 1 |
Bioaktywne składniki mleka | Bezpieczeństwo żywności | | 16 / 1 |
Bioaktywność jaj | Biologia ogólna | | 16 / 1 |
Bioaktywność jaj | Bezpieczeństwo żywności | | 16 / 2 |
Biochemia dopingu | Biologia ogólna | | 10 / 1 |
Bioklimatologia | Biologia ogólna | | 16 / 2 |
Biologia komórki | Biologia ogólna | | |
Biologia komórki | Bezpieczeństwo żywności | | |
Biologia molekularna | przedmiot wspólny | | |
Biologia rozwoju | Biologia ogólna | | |
Biologia rozwoju | Bezpieczeństwo żywności | | |
Biologia zwierząt laboratoryjnych | Biologia ogólna | | 9 / 1 |
Biotechnologia w ochronie środowiska | Biologia ogólna | | 13 / 1 |
Biotechnologia w ochronie środowiska | Bezpieczeństwo żywności | | 10 / 1 |
Biotransformacja wątrobowa | Biologia ogólna | | 10 / 2 |
Biotransformacja wątrobowa | Bezpieczeństwo żywności | | 10 / 2 |
Botanika | przedmiot wspólny | | |
Bromatologia i edukacja żywieniowa | Bezpieczeństwo żywności | | 7 / 1 |
Choroby cywilizacyjne człowieka (żywieniowe, dietozależne) | Bezpieczeństwo żywności | | 14 / 1 |
Chronobiologia | Biologia ogólna | | 17 / 1 |
Człowiek i środowisko | Biologia ogólna | | 7 / 1 |
Człowiek i środowisko | Bezpieczeństwo żywności | | 7 / 2 |
Dobrostan zwierząt | Biologia ogólna | | 12 / 1 |
Dodatki do żywności | Bezpieczeństwo żywności | | 16 / 3 |
Dokumentowanie systemu zarządzania jakością | Bezpieczeństwo żywności | | 12 / 2 |
Domestykacja | Biologia ogólna | | 12 / 2 |
Ekofizjologia zwierząt | Biologia ogólna | | 8 / 1 |
Ekologia ogólna | Biologia ogólna | | |
Ekologia ogólna | Bezpieczeństwo żywności | | |
Ekologia zwierząt | Biologia ogólna | | |
Ekologia zwierząt | Bezpieczeństwo żywności | | |
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczy | Biologia ogólna | | 9 / 2 |
Ekotoksykologia | Biologia ogólna | | 13 / 2 |
Embriologia eksperymentalna ssaków | Biologia ogólna | | 15 / 2 |
Etologia | Biologia ogólna | | 12 / 3 |
Ewolucjonizm | Biologia ogólna | | 12 / 4 |
Fizjologia noworodka | Biologia ogólna | | 8 / 2 |
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynności | Biologia ogólna | | 17 / 2 |
Fizjologia zwierząt | Biologia ogólna | | |
Fizjologia zwierząt | Bezpieczeństwo żywności | | |
GMO | Biologia ogólna | | 14 / 1 |
GMO | Bezpieczeństwo żywności | | 14 / 2 |
Genetyka ogólna | przedmiot wspólny | | |
Genomika | Biologia ogólna | | |
Genomika | Bezpieczeństwo żywności | | |
Geologia z gleboznawstwem | Biologia ogólna | | 13 / 3 |
Grzyby toksykotwórcze w procesie spożywczym | Bezpieczeństwo żywności | | 12 / 3 |
Higiena i toksykologia żywności | Bezpieczeństwo żywności | | |
Histologia zwierząt | Biologia ogólna | | |
Histologia zwierząt | Bezpieczeństwo żywności | | |
Historia odkryć biologicznych | Bezpieczeństwo żywności | | 7 / 3 |
Historia przetwórstwa żywności | Biologia ogólna | | 16 / 3 |
Historia przetwórstwa żywności | Bezpieczeństwo żywności | | 7 / 4 |
Inżynieria genetyczna | Biologia ogólna | | |
Inżynieria genetyczna | Bezpieczeństwo żywności | | |
Jakość i bezpieczeństwo żywności w przepisach prawnych RP i w UE | Bezpieczeństwo żywności | | 15 / 1 |
Język angielski | przedmiot wspólny | | 6 / 1 |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | | 6 / 2 |
Komunikacja komórkowa | Biologia ogólna | | 17 / 3 |
Kriogenika | Biologia ogólna | | 15 / 3 |
Ksenobiotyki w żywności | Bezpieczeństwo żywności | | 10 / 3 |
Laboratoryjna ocena jakości jaj i przetworów jajecznych | Bezpieczeństwo żywności | | 18 / 1 |
Laboratoryjna ocena jakości mięsa i przetworów mięsnych | Bezpieczeństwo żywności | | 9 / 1 |
Laboratoryjna ocena jakości mleka i przetworów mlecznych | Bezpieczeństwo żywności | | 9 / 2 |
Laboratoryjna ocena jakości produktów pochodzenia roślinnego | Bezpieczeństwo żywności | | 18 / 2 |
Laboratoryjna ocena jakości produktów pszczelich | Bezpieczeństwo żywności | | 9 / 3 |
Metabolizm informacyjny | Biologia ogólna | | 7 / 2 |
Metody genetyki molekularnej w diagnostyce | Biologia ogólna | | 14 / 2 |
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotyków | Biologia ogólna | | 10 / 3 |
Metody utrwalania i przechowywania żywności | Bezpieczeństwo żywności | | |
Mikologia | Biologia ogólna | | 11 / 2 |
Mikologia | Bezpieczeństwo żywności | | 11 / 2 |
Mikrobiologia żywności | Bezpieczeństwo żywności | | 11 / 3 |
Mięso i przetwory ze zwierząt łownych w żywieniu człowieka | Bezpieczeństwo żywności | | 13 / 1 |
Monitoring biologiczny | Biologia ogólna | | 13 / 4 |
Monitoring biologiczny | Bezpieczeństwo żywności | | 10 / 4 |
Nutriproteomika | Bezpieczeństwo żywności | | 16 / 4 |
Ochrona bioróżnorodności | Bezpieczeństwo żywności | | |
Ochrona bioróżnorodności | Biologia ogólna | | |
Ochrona środowiska | Biologia ogólna | | |
Ochrona środowiska | Bezpieczeństwo żywności | | |
Opakowania do żywności | Bezpieczeństwo żywności | | 13 / 2 |
Organizm w czasie i przestrzeni | Biologia ogólna | | 7 / 3 |
Patogeny chorób owadów użytkowych | Biologia ogólna | | 18 / 1 |
Podstawy biotechnologii | Biologia ogólna | | |
Podstawy biotechnologii | Bezpieczeństwo żywności | | |
Podstawy immunologii | Biologia ogólna | | 11 / 3 |
Podstawy prawa żywnościowego | Bezpieczeństwo żywności | | 15 / 2 |
Praca dyplomowa (licencjacka) | przedmiot wspólny | | |
Probiotyki, prebiotyki i nutraceutyki w żywieniu | Bezpieczeństwo żywności | | 11 / 4 |
Proteomika | przedmiot wspólny | | |
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcego | Biologia ogólna | | 16 / 4 |
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcego | Bezpieczeństwo żywności | | 16 / 5 |
Regulacje prawne w zabezpieczeniu żywności | Bezpieczeństwo żywności | | 15 / 3 |
Seminarium licencjackie | przedmiot wspólny | | |
Socjologiczne aspekty ochrony przyrody | Biologia ogólna | | 7 / 4 |
Spożywanie mięsa - historia, religia, etyka | Bezpieczeństwo żywności | | 7 / 5 |
Substancje konserwujące w produkcji żywności | Bezpieczeństwo żywności | | 13 / 3 |
Systemy zarządzania jakością żywności | Bezpieczeństwo żywności | | |
Technologia przetwórstwa warzyw i owoców | Bezpieczeństwo żywności | | 13 / 4 |
Terapie genowe | Biologia ogólna | | 14 / 3 |
Toksykologia | Biologia ogólna | | 10 / 4 |
Towaroznawstwo żywności | Bezpieczeństwo żywności | | |
Tradycyjny wyrób mięs i wędlin domowych | Bezpieczeństwo żywności | | 17 / 2 |
Tradycyjny wyrób serów | Bezpieczeństwo żywności | | 17 / 3 |
Uregulowania prawne obrotu produktami żywnościowymi w UE | Bezpieczeństwo żywności | | 15 / 4 |
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniego | Biologia ogólna | | 7 / 5 |
Warsztaty naukowe | przedmiot wspólny | | |
Wprowadzenie do biochemii klinicznej | Biologia ogólna | | 11 / 4 |
Wytwarzanie i ochrona produktów tradycyjnych oraz regionalnych | Bezpieczeństwo żywności | | 8 / 1 |
Zafałszowania jakościowe żywności | Bezpieczeństwo żywności | | 14 / 3 |
Znaki jakości produktów spożywczych | Bezpieczeństwo żywności | | 12 / 4 |
Zoologia bezkręgowców | przedmiot wspólny | | |
Zoologia kręgowców | przedmiot wspólny | | |
Zwierzęta synantropijne | Biologia ogólna | | 18 / 2 |
Ćwiczenia terenowe z ekologii | Biologia ogólna | | |
Ćwiczenia terenowe z ekologii | Bezpieczeństwo żywności | | |
Żywność ekologiczna | Bezpieczeństwo żywności | | 8 / 2 |
Żywność modyfikowana genetycznie - wady, zalety, identyfikacja | Bezpieczeństwo żywności | | 14 / 4 |